Auto zaštita za kišu: koje su glavne prednosti?

nasiol adria zastita za vjetrobranska stakla

Mi u Nasiolu obožavamo nauku i tehnologiju jer čine život lakšim, štedeći nam vrijeme i novac. Nedavno smo pogledali video na Engeneering Explained YouTube kanalu o trci između automobila sa boljim gumama i automobila sa više konjskih snaga (spoiler – bolje gume su presudile).

Sa tim u vezi, ponekad i sitnica može napraviti ogromnu razliku u performansama vašeg automobila – posebno za vrijeme padavina. Svi već znamo da vožnja po kiši donosi brojne poteškoće zbog smanjenje vidljivosti. Bez obzira da li se radi o kratkim pljuskovima ili cjelodnevnim padavinama, vjetrobransko staklo postaje potencijalna opasnost. U ovim situacijama brisači nisu uvijek najbolje rješenje.

Kvalitetne gume mogu riješiti problem lošeg prijanjanja guma uz cestu. Ali da li će bolji brisači riješiti problem slabe vidljivosti? Odgovor je ne. Riješenje je mnogo jednostavnije od mijenjanja brisača na autu. Glavni problem je što voda teži tome da se lijepi na staklo što rezultuje škripavim brisačima koji loše brišu vjetrobransko staklo.

Rješenje za ovaj problem poznat je već milionima godina. Jeste li primijetili kako na listovima nekih biljaka ne dolazi do kvašenja lista, već kapljice vode jednostavno skliznu sa lista ostavljajući ga suhim. Sada zamislite da možete isto napraviti i sa vašim vjetrobranskim staklom. Uz auto zaštitu za kišu, vaša vjetrobranska stakla mogu efikasno odbijati vodu, tako da dok vozite brzinom od 50-60 km/h vjetar odbija kapljice sa stakla bez da uopšte uključujete brisače.

Neki ljudi izbjegavaju da voze u ovakvim vremenskim uslovima, dok neki nemaju drugog izbora. Uz upotrebu auto zaštite za kišu, vidljivost na putu neće zavisiti od vremenske prognoze.

Ovo su glavne prednosti korištenja naše auto zaštite za kišu.

Omogućava sigurniju vožnju

Auto zaštita za kišu stvara zaštitni sloj na površini stakla, te na taj način odbija vodu sa svoje površine ne ostavljajući mokre tragove. To znači manje struganja brisača i stvaranja ogrebotina, duži vijek trajanja brisača i bolja vidljivost dok putujete po lošem vremenu. Bolja vidljivost vam omogućava sigurniju vožnju, ali i osjećaj sigurnosti dok ste na putu. Stvarna zaštita plus osjećaj sigurnosti – savršena kombinacija.

Osim toga, ništa ne garantuje laku i uspješnu prodaju automobila od očuvanih i sjajnih vjetrobranskih stakala.

Omogućava lakše čišćenje

S vremenom metlice brisača lagano oštete i izližu površinu vjetrobranskog stakla. Sitne čestice prašine koje se zaglave u metlicama brisača osim što ostavljaju tragove i ogrebotine na staklu, takođe dovode do rasipanja svjetlosti i smanjene vidljivosti.

Zaštitni premaz za staklo kreiran je sa ciljem da očuva staklo i poboljša vidljvost. Hidrofobni premaz odbija vodu sa svoje površine zajedno sa česticama prljavštine ostavljajući staklo čistim i očuvanim.

Sprečava ogrebotine

Pazite na svoja vjetrobransko staklo i ono će paziti na vas. Najbolja sredstva za auto zaštitu od kuće nude mnogo više od same zaštite od vode. Ovi premazi takođe mogu sačuvati vaša stakla od prljanja i ogrebotina pazeći na vas i vaš automobil na svakom koraku. Zaštite svoja stakla sa auto zaštitom za kišu i budite sigurni da će vaš automobil naredne dvije godine biti sigurniji, ljepši i očuvaniji.

Podijeli:
Back to top