Inovativno rješenje u dizajnu enterijera – i njihovom očuvanju!

eklekticni enterijeri i ocuvanje

Eklektični stil je vjerovatno najbolje rješenje kada je u pitanju dizajn enterijera, jer se uklapa u gotovo svaki tip prostorije. Podrazumijeva haotičnu mješavinu više stilova, te predstavlja odlično rješenje za osobe kojima je teško da se odluče za samo jedan stil uređenja u svom domu.

Riječ eklektičan dolazi od Grčke riječi koja znači „odabir“, što najbolje definiše pravac ovog stila – kombinacija najboljih elementa više različitih stilova.

Dekorativni elementi koji se mogu koristiti kod ovakvog tipa uređenja su raznoliki. S obzirom na karakteristike ovog stila uređenja, možete birati između okvira za fotografije, vaza, slika, skluptura, ogledala i slično. Ne zaboravite i na osvjetljenje – svjetlost je vrlo važna i može značajno uticati na sveukupan izgled prostorije. Izgled prostorije možete upotpuniti sa velikim kristalnim lusterima koji će stvoriti zanimljivu igru svjetlosti ili lampama nepravilnih oblika. Za ukrašavanje prozora, dobar su izbor duge zavjese sa resama.

Eklektični stil uređenja doma je idealan trend za sve osobe sa nezavisnim i orginalnim stilom, kao i za osobe koje cijene rijetke i autentične predmete te ih se nisu spremni odreći samo zato što se ne uklapaju u određen stil. U većini slučajeva, upravo ti komadi namještaja ili ukrasi donose orginalnom uređenju enterijera.

Ali kako držati svoj dom modernim i istovremeno naglasiti sve ove jedinstvene elemente dekora? Vremenom namještaj, tkanine, drvo pa čak i keramika dobijaju otrcan izgled koji ne izgleda toliko privlačno. Jedina efikasna tehnika za održavanje enterijera u jednakom stanju od samog početka jeste da ih zaštitite nevidljivim nano premazom. The Home Care Set Nano zaštita za drvo, staklo i tekstil je odličan izbor. Ne samo da će dekoracija u vašem domu izgledati kao nova, već će i vaši gosti biti oduševljeni vašim besprijekornim ukusom i urednošću.

Eklektični stil enterijera savršen je i za osobe sa djecom jer zadovoljava ukus cijele porodice. Dom sa djecom, a posebno malo djecom, obično izgleda čist nepunih nekoliko minuta nakon čišćenja. Osim toga, vaši dragocjeni ukrasi često mogu biti uništeni ili uflekani usljed dječije nepažnje. Drugim riječima, uz pomoć ovog nano premaza ne samo da ćete uštedjeti na vremenu koje trošite na čišćenje, već i produžavate životni vijek namještaja i dekoracija u svom domu.

Podijeli:
Back to top