Kako da vam nano zaštita traje najduže? Ovo su naši savjeti…

Naslovna-Nasiol-oktobar

Prije nego što počnete sa primjenom nano proizvoda na svoj automobil, površine u domaćinstvu ili vrijedne gadgete, potrebno je da se informišete kako da ostvarite najbolje efekte i preporučeno trajanje keramičke zaštite. Na vrhunske rezultate često utiču i najmanji faktori koji nam nikada ne bi pali na pamet, a u nastavku pročitajte koji su to…

U zavisnosti od toga da li koristite naše Nasiol ili neke druge keramičke premaze sa tržišta, kao i koju površinu tretirate (metal, drvo, staklo, plastika, tekstil…), njihova zaštita može trajati i do nekoliko godina, pogotovo ako su u pitanju proizvodi namijenjeni za upotrebu na karoseriji automobila, plastičnim i metalnim oblogama.

Iako je nano zaštitu lako nanijeti, prije same aplikacije preporučljivo je da pripazite na ovih 5 faktora koji mogu uticati na njenu dugotrajnost.

5 savjeta kako ostvariti maksimalne performanse nano zaštite

Sljedećih 5 savjeta je jako lako primijeniti, a pomoći će vam da njegu zaštićenih predmeta podignete na viši nivo i održite gustu mrežu nano vlakana što duže netaknutom.

1. Izbjegavajte autopraonice

Keramički premazi za automobil ne reaguju dobro na samopraonice ili generalno praonice koje koriste tehniku pranja pod pritiskom i sa grubim rotirajućim četkama – pogotovo odmah nakon nanošenja premaza.

Automobil je najbolje prati ručno, čak i ako vam se to čini kao dugotrajan i naporan proces, vjerujte nam da nije. Za istinske ljubitelje automobila to može predstavljati izvjestan zen momenat, koji istovremeno produžuje životni vijek vaše nano zaštite.

2. Temeljna priprema površina prije nanošenja proizvoda

Priprema je korak koji većina amatera u svom entuzijazmu da što prije nanese nano proizvod zaboravi i ne obavi kako treba, čime kompromituje kvalitet same zaštite.

A evo i zbog čega!

U procesu nanošenja keramičkog spreja ili premaza, vi na površini stvarate gusti, tanki i nevidljivi sloj – a ukoliko se taj sloj formira preko nečistoća, zaštita neće biti ravnomjerno nanesena i pravilno očvrsnuta, što znači da neće dugo ni trajati!

Nasreću, ozbiljni brendovi sa dugom tradicijom inovacije kvalitetnih nano proizvoda poput nas, uvidjeli su ovaj problem na vrijeme i osmislili univerzalno sredstvo za čišćenje koje je kompatabilno da se koristi kao priprema prije nanošenja konkretnog premaza.

U pitanju je naš Nasiol Clean sprej koji se može koristiti na metalnim, plastičnim, staklenim, drvenim i keramičkim površinama kako bi se obezbijedili što uspješniji i duži efekti proizvoda na bazi nano tehnologije.

Na ovom linku možete pronaći detaljan vodič o pravilnoj pripremi svih tipova površina prije nanošenja keramičke zaštite.

3. Redovno pranje

Kada je u pitanju njega karoserije automobila nakon nanošenja premaza, veterani i profesionalci preporučuju ručno pranje, svake dvije ili tri sedmice.

To ne samo da će pomoći u smanjenju rizika od preranog oštećenja premaza, već će i spriječiti tvari poput kiselih kiša, ptičijeg izmeta i bubica da prodru u nano zaštitu i prorijede formiranu mrežu nano čestica koje štite karoseriju i pružaju joj duboki sjaj i vodootpornost.

4. Tehnika pranja sa “dvije kante”

Korišćenjem odgovarajuće tehnike prilikom ručnog pranja automobila vaš keramički premaz će trajati mnogo duže.

Korisnici nano premaza najčešće koriste tehniku pranja sa dvije kante.

O čemu je riječ? Vrlo jednostavno!

Proces teče tako što jednu kantu napunite rastvorom za pranje, dok se druga koristi za ispiranje.

Auto “u glavi” podijelite na dijelove i perite dio po dio. Umočite prvo spužvu u rastvor, operite, zatim isperite vodom iz druge kante. Ponovite dok ne završite čitav automobil i koristite pokrete “odozgo prema dole”.

Pranjem ovom tehnikom, keramički premaz vašeg automobila može se duže očuvati i ostati bez tragova.

5. Izbjegavajte direktno sunce

Da biste osigurali pravilno očvršćavanje nano sloja, proizvod nikada ne nanosite na direktnom suncu već u hladu ili natkrivenom prostoru.

Takođe, koliko god čudno zvučalo, nakon pranja automobila, nemojte ga ostaviti da se suši na suncu već koristite krpu od mikrovlakana kako biste posušili karoseriju i vjetrobrane. Na taj način neće doći do formiranja vodenih mrlja.

Pored gore navedenih koraka, druga stvar koju treba imati na umu je da se preporučuje da popunite postojeće duboke ogrebotine pre nego što nanesete bilo koji keramički premaz na svog četvorotočkaša.

Da li i vi planirate ili ste već korisnik keramičkih nano zaštita za automobil i domaćinstvo? Ako da, pišite nam u komentarima koji su vaši favoriti!

Podijeli:
Back to top