Kako pripremiti stvari za korištenje Nasiol nano premaza?

nasiol adria priprema za koristenje

Prije nanošenja Nasiol nano premaza potrebno je da površinu predmeta pravilno pripremite kako biste postigli maksimalan nivo zaštite. Osim samog nanošenja premaza, priprema je takođe važan dio procesa. Ukoliko površinu ne pripremite po upustvima, čestice prašine ili prljavštine mogu ostati zarobljene ispod površine premaza čime se smanjuje efikasnost Nasiol proizvoda. U ovom tekstu ćemo podijeliti sve potrebne informacije o pravilnoj pripremi površina za nanošenje svih Nasiol nano premaza.

Premazi za automobil

Kao primjer ćemo uzeti Nasiol ZR53 premaz, a navedena upustva se mogu primijeniti i kod svih ostalih Nasiol nano premaza za automobil.

Kako bi nanošenje premaza djelovalo onako kako je prvobitno zamišljeno, površina automobila mora biti besprijekorna prije nego što se započnete sa nanošenjem premaza. Kako biste to postigli, posvetite jednaku pažnju čišćenju kao i nanošenju premaza na automobil.

  1. Prije svega pobrinite se da vaš automobil ne stoji na suncu. Ovo je obavezna stavka pri nanošenju Nasiol nano premaza.
  2. Temeljno operite automobil kako biste isprali sve nečistoće kao što su blato, prašina, ptičiji izmet, insekti i slično.
  3. Zatim osuštite svoj automobil čistom mikrofiber krpom koja dolazi uz Nasiol proizvode.

Nakon što ste temeljno oprali i osušili svoj automobil možete početi sa nanošenjem Nasiol nano premaza. Prije nego što započnete sa nanošenjem premaza, pobrinite se da imate zaštitne rukavice na sebi.

Premazi za drvene površine

Nano premaz za drvene površine produžava životni vijek drvenog nameštaja u kući ili bašti. Može se nanositi na vrata, prozore i druge drvene površine štiteći ih od mrlja i oštećenja.

Prije nanošenja Nasiol nano premaza, površina drveta mora da bude potpuno čista i suha. Dobro očistite drvene površine od eventualnih ostataka prašine, masnoće i ostalih nečistoća, a zatim osušite mikrofiber krpom kako bi površina bila potpuno suha.

Nano premazi za tekstil

Nasiol nano premaz sa hidrofobnim svojstvima za kućne tkanine štiti tekstil od svakodnevnih rizika kao što su mrlje od hrane, pića ili vode. Nanosi se na tapacirane površine, sjedišta, tepihe, zavjese i slične površine.

Prije nanošenja Nasiol nano premaza za tekstil pobrinite se o sljedećem:

  1. Površina tkanine mora biti potpuno bez prljavštine i prašine, te mora biti suha.
  2. Premaz nanesite ravnomjernim špricanjem po tkanini, tako da svi dijelovi budu jednako pokriveni.
  3. Prije upotrebe isprobajte proizvod na jednom uglu tkanine.

Nasiol nano premaz nanesite u dobro provjetrenoj prostoriji. Nakon nanošenja, Nasiol nano premazu za tkanine potrebno je 24h da se osuši.

Nasiol premazi za staklo i keramiku

Nasiol nano premaz za staklo i keramiku štiti keramičke i staklene površine u vašem domu, prvenstveno kupatilo i kuhinju, čineći ih otpornim na habanje i oštećenja, pojavu mahovine, gljivica i mrlja.

Prije nanošenja premaza, očistite površinu od masnoća, prašine, prljavštine i slično. Površina, osim što treba da bude besprijekorno čista, treba da bude i potpuno suha.

Pobrinite se da sprej nanosite u zatvorenom prostoru, bez doticaja sa sunčevim zrakama.

Bez obzira na tip površine, uvijek se pobrinite da je ona besprijekorno čista i suha kako biste izvukli maksimalne benefite iz nano premaza. Priprema površine je važan dio procesa kada je u pitanju nano premazivanje.

Sada nakon što ste površinu adekvatno pripremili, možete početi sa nanošenjem Nasiol nano premaza.

Podijeli:
Back to top