Koliko često treba da perete svoj automobil?

pranje auta

Većina vlasnika novih automobila želi sačuvati prekrasan izgled i prvobitni sjaj automobila. Stoga se mnogi vozači pitaju koliko često je potrebno prati automobil. I dok prečesto pranje može oštetiti površinu automobila, neredovnim pranjem takođe pravimo grešku.

Dakle, šta je onda ispravno?

Ponekad je očigledno da je vašem automobilu potrebno pranje. Na primjer, nakon cjelodnevne vožnje prašnjavim makadamskim putem. Ali ukoliko je vaša ustaljena putanja gradska vožnja od kuće do posla, onda se pranje automobila više od jednom sedmično ne preporučuje.

Pranje automobila u autopraonici sa četkicama i valjcima može oštetiti boju i lak vašeg automobila. Zbog toga su samouslužne autopraonice bez četki i valjaka bolja opcija.

Najjeftinija opcija jeste pranje automobila kod kuće. Osim što ćete uštediti, pranje automobila kod kuće će i znatno manje oštetiti lak i boju vašeg automobila.

Prevencija neželjenih ogrebotina kao i jednostavnije i brže pranje automobila može se postići nano-keramičkim premazom poput Nasiol ZR53. Formula ovog nano premaza zasniva se na nanočesticama koje stvaraju ultra čvrstu i glatku povšinsku zaštitu. Radi se o premazu izuzetne čvrstoće koji štiti vaš automobil od ogrebotina te uveliko olakšava pranje automobila.

Keramički premazi štite površinu automobila od ogrebotina, mrlja i nakupljanja nečistoće i prašine, a osim toga pružaju automobilu blistav sjaj.

Budući da je automobil sa keramičkim premazom puno lakše oprati, vaše vrijeme i novac potrošeni na stanicama za pranje automobila biće značajno smanjeni. Keramički premazi predstavljaju ultimativno rješenje za sve one koji dugoročno planiraju održavati svoj automobil novim.

Ukoliko se pravilno nanesu, keramički premazi poput ZR53 i NL272 pružiće vašem automobilu kontinuiranu zaštitu do 5 godina.

Podijeli:
Back to top