MINI VODIČ: Pravilna priprema površine za nanošenje Nasiol keramičke zaštite

Naslovna-Nasiol-avgustprvi

Keramički premazi donose nam brojne prednosti kada je u pitanju zaštita izgleda i vrijednosti raznih površina i materijala. Ipak, postizanje najboljih rezultata prilikom korištenja naših Nasiol proizvoda zavisi od nekoliko faktora, od kojih su najbitniji postupak nanošenja i priprema površine za tretman.

Kada površinu tretirate keramičkim premazom vi u stvari na nju nanosite površinski sloj koji iako je nevidljiv i tanak i dalje postoji. Dakle, ako na površini imate ostataka prljavštine ili prašine, nakon nanošenja keramičkog premaza, te neželjene čestice mogu da se zarobe i kompromituju trajnost zaštite.

Adekvatna priprema je prvi korak u procesu postizanja vrhunskih rezultata i trajnosti proizvoda. Baš zbog toga smo za vas spremili ovaj vodič, kako bi i vaša nano zaštita iz našeg Nasiol asortimana ostvarila svoje maksimalne potencijale nakon nanošenja na odabranu površinu.

Kako obaviti pravilnu pripremu površina za nanošenje keramičke zaštite?

Naslovna-Nasiol-avgust.

Budući da su naši Nasiol proizvodi namijenjeni svim profilima kupaca, i koji jesu i koji nisu upoznati sa korištenjem proizvoda na bazi nano tehnologije, njihova aplikacija je olakšana i detaljno opisana u uputstvu koje ćete dobiti uz svaki sprej, odnosno premaz.

1. Za početak, potreban vam je provjetren prostor, obavezno u hladovini, kako tretirana površina ne bi dolazila u doticaj sa UV zrakama.

2. Od pripremnog materijala biće vam dovoljne krpe od mikrovlakana, i višenamjensko, odnosno univerzalno sredstvo za čišćenje.

3. Naši Nasiol inženjeri tokom godina razvili su rješenje za potrebe klasičnog potrošača kako bi brzo i lako postigao željene rezultate i rok trajanja koji je naveden na bočici proizvoda.

Nakon što ste površinu temeljno očistili nekim od sredstava za čišćenje koje inače koristite, slijedi završno čišćenje sa Nasiol Clean sprejem.

Njegova formula posebno je dizajnirana za uklanjanje prljavštine sa svih tipova čvrstih površina i materijala na koje su primjenjivi i nano proizvodi iz našeg asortimana, a još jedna jedinstvena karakteristika našeg Nasiol Clean spreja koju obični sprejevi za čišćenje ne posjeduju je efekat odloženog nakupljanja prašine i nečistoća.

On će se riješiti sve preostale, tvrdoglave prljavštine, kao i čestica sredstva za čišćenje koje ste prethodno koristili.

4. Sada je vrijeme za nanošenje nano zaštite. Postupak varira u odnosu na to koji proizvod koristite, a ukoliko vas interesuje proces aplikacije prije nego što obavite kupovinu, našu preporuku možete pročitati za svaki proizvod ponaosob na našem veb-sajtu.

5. Nakon što se nano sloj formira, proizvod je spreman za upotrebu, a njegova efikasnost i trajnost biće u korelaciji sa kvalitetom pripremnog procesa.

Ukoliko imate dodatna pitanja, pišite nam u komentare i bacite pogled na naš blog, možda smo na njih već odgovorili!

Podijeli:
Back to top