Nano keramički premazi ili auto-vosak: Koja je razlika i kakve efekte imaju?

nano premazi ili auto vosak

Svaki vlasnik automobila želi održati svoj automobil što duže u dobrom stanju, ali vanjski faktori poput temperatura, hemikalija, padavina i prljavštine nam to često ne dozvoljavaju. Čak i pored redovnog pranja (iako istraživanja kažu da to nije tako dobro) i održavanja, na laku se vremenom pojavljuju znakovi oštećenja, te površina automobila gubi prvobitni sjaj.

Donedavno je auto-vosak bio jedini način očuvanja automobila, ali dolaskom nano tehnologija, premazi postaju sve popularnija opcija.

U čemu je dakle onda razlika između nano premaza i auto-voska?

Auto vosak je do sada bio prvi izbor vlasnika automobila zbog njegove sposobnosti da zaštiti površinu automobila te da joj omogući sjaj. Ipak, proizvodi poput voska nude samo kratkoročnu zaštitu, pa se vremenom javljala potreba za dugoročnim i boljim rješenjem kada je u pitanju zaštita i izgled automobila. Sa razvojem tehnologije, osmišljeni su nano keramički premazi kako bi pružili bolju i dužu zaštitu automobilu od tradicionalnog auto voska.

Za razliku od voskova koji prijanjaju samo na površinu automobila, keramički premazi prodiru u pore laka te se stapaju sa strukturom automobila na molekularnom nivou. Ovakva veza je čvršća, što omogućava bolji sjaj, kao i dugotrajniju i bolju zaštitu.

Nano molekule keramičkog premaza stvaraju nevidljivi i čvrst premaz koji štiti površinu automobila od svih vrsta oštećenja. Zahvaljujući nano molekulama koje stvaraju čvrst i neprobojan sloj na površini automobila, nano keramički premazi otporni su na sve vrste ogrebotina.

Keramički premaz takođe pruža fantastičan i dugotrajan sjaj na površini automobila, te ga štiti od vanjskih faktora (UV zračenja, ptičjeg izmeta, bubica, blata). Zahvaljujući nano molekulama keramičkog premaza, vaš automobil će u svakom momentu izgledati kao da ste ga tek izvezli iz salona.

Još jedna razlika između keramičkog prezama i auto-voska jeste u njihovom trajanju. Nano keramički premazi poput ZR53 pružaju zaštitu automobilu koja traje i do 3 godine.

Kompletnu ponudu nano premaza za automobile, sa detaljnim informacijama i uputama, pogledajte na ovom linku.

Podijeli:
Back to top