Savjeti za očuvanje telefona i drugih uređaja

cuvanje uredjaja

Ne postoji ništa toliko frustrirajuće kao što je ogrebotina na mobilnom telefonu. Osim što predstavlja estetski neprivlačnu pojavu, oštećenje ekrana mobilnog telefona ili sličnih uređaja može poremetiti i njegovu funkciju. Pored toga, ogrebotine na uređajima mogu značajno smanjiti njihovu vrijednost, a popravka ili zamjena oštećenog telefona može biti veoma skupa.

Održavanje uređaja očuvanim i neizgrebanim takođe povećava njhovu vrijednost onda kada ih odlučite prodati. Ali čuvanje mobilnog telefona od ogrebotina može biti veoma teško, posebno jer ga neprestalno nosimo uz sebe.

Evo nekoliko savjeta za očuvanje telefona i drugih uređaja.

Zaštitno staklo za ekran

Ekran je najvažniji dio svakog uređaja, a ujedno i najosjetljiviji na ogrebotine. Nepravilnim rukovanjem ili pukom nepažnjom može doći do grebanja ili razbijanja ekrana. Da biste to izbjegli, preporučuje se upotreba zaštitnog stakla za ekran vašeg mobilnog telefona. Nabavite kvalitetno zaštitno staklo koje će štititi ekran vašeg telefona od ogrebotina i ujedno pružiti dodatnu zaštitu od pucanja i razbijanja.

Ipak, zaštitna stakla pokrivaju ekran telefona ili tableta relativno debelim slojem koji se razlikuje od orginalnog ekrana vašeg uređaja što može uticati na estetiku i jednostavnost korištenja uređaja. Takođe, čest problem prilikom stavljanja zaštitnog stakla jeste pojava mjehurića zraka ispod njegove površine.

Ključeve držite podalje od telefona

Kada su u pitanju ogrebotine na telefonu, ključevi su naš najveći neprijatelj. Većina sitnih ogrebotina na ekranu vjerovatno je nastala zbog metalnih predmeta koji su bili u istoj pregradi ili džepu kao i telefon. Kada ubacujete telefon u torbu ili džep, premjestite ključeve nedje drugdje.

Takođe izbjegavajte nošenje telefona ili drugih uređaja u istoj pregradi sa sitnicama poput pinceta ili predmeta sa metalnom kopčom.

Pažljivo sa čišćenjem

Često prilikom brisanja ekrana na uređajima koristimo prvo što nam se nađe pri ruci. Ipak, ukoliko ovu grešku kontinuirano ponavljate, možete nanijeti trajnu štetu svom uređaju. Koristite krpe od mikrovlakana, i trljajte vrlo nježno kako biste očistili ekran.

Nikad nemojte koristiti mokru krpu, spužve te generalno izbjegavajte sredstva za čišćenje poput detedženta. Mnogi proizvodi za čišćenje sadrže sitne abrazivne čestice, a ukoliko tečnost dospije u uređaj to će prouzrokovati trajnu štetu.

Nasiol PerShine premaz

Nasiol PerShine sprej funkcioniše po principu da na vašem mobilnom telefonu ili drugom uređaju od vrijednosti stvori veoma tanak, neprobojan sloj koji u potpunosti štiti predmet od oštećenja, prodora vode i slično. Nasiol PerShine premaz neće narušiti izgled vašeg uređaja. Čak štaviše, pružiće mu nevjerovatno blistav sjaj koji traje. Čišćenje uređaja uz nano premaz postaje još jednostavnije i lakše.

Zahvaljujući nanotehnologiji, vaš uređaj postaje otporan na ogrebotine i tečnost godinu dana od samo jednog nanošenja.

Podijeli:
Back to top